© GRBE

© GRBE

© GRBE

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Politie houdt razzia in café aan station

De lokale politie heeft vrijdagnacht een razzia gehouden in café L’Infini in de stationsbuurt van Mechelen. Negen personen waren in het bezit van drugs. Een van de aanwezigen wordt ervan verdacht drugs te dealen. Nog een andere werd gezocht.

Griet Beyaert, Sven Van Haezendonck

Tijdens de actie in de horecazaak op het Koning Albertplein heeft de politie in totaal 64 personen gecontroleerd. “Veertig onder hen waren bij de politie gekend voor diverse gerechtelijke feiten die ze in het verleden hadden gepleegd. Van deze gekende personen waren er 23 personen in het verleden betrokken geweest in dossiers gerelateerd aan drugs”, vertelt commissaris Maurice Dommicent van de lokale politie Mechelen-Willebroek.

Drugs verstopt in onderbroek

Negen personen hadden drugs zoals weed, cocaïne en THC op zak. Velen hadden die drugs in hun onderbroek verstopt, in de hoop dat ze zo een controle konden omzeilen, maar dat was buiten de politie gerekend. Een persoon die in het bezit was van cocaïne, cannabis, pillen bromazepam, pillen clonazepam en doktersbriefjes voor andere verboden middelen wordt verdacht van drugshandel.

Met boksbeugel op café

Een van de klanten liep rond met een boksbeugel en nog een andere stond nationaal ook geseind in een lopend gerechtelijk onderzoek. Tijdens de actie stelde een van de aanwezige klanten zich ook bijzonder agressief op tegen de politiemensen. Hij werd opgepakt.

Klachten over overlast

De uitgebreide controle kwam er na diverse klachten van overlast die werden veroorzaakt door de zaak, en door klanten van het café. “En het feit dat de uitbaters weinig tot geen initiatieven namen om de door hen veroorzaakte overlast in te perken. Deze overlast had een bijzonder negatieve invloed op de leefbaarheid en het veiligheidsgevoel voor de stationsbuurt in het algemeen en in het bijzonder voor het uitgaansleven in de stationsomgeving”, legt Dommicent uit.

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio