© VTM

Koen Wauters schoolt zich om tot ambulancier

Koen Wauters mag dan wel een spring-in-het-veld zijn op het podium, hij heeft ook een serieuzer kantje. Zo blijkt uit een nieuwe carrièreswitch. Voor een VTM-programma schoolde de entertainer zich namelijk om tot ambulancier.

mige

Wauters draait al enkele weken mee op de spoedafdeling van het Sint-Vincentiusziekenhuis in Antwerpen. Alles in het kader van het nieuwe programma ‘Koen’s Dromen’, een nieuw programma dat op VTM te zien zal zijn. ‘Hulpverlener-ambulancier is een enorm boeiende job. Eentje met een roeping. Je sociale skills moeten, los van je medische kennis, heel goed zijn. Want mensen in nood vragen om een aangepaste aanpak. De eerste minuten zijn cruciaal, zoals bij een beroerte. Als je weet hoe je kan helpen, kan dat het verschil maken. Een cursus EHBO zou zeker nuttig zijn in pakweg de humaniora’, aldus de man in Het Laatste Nieuws.

‘Koen’s Dromen’ is voorlopig nog een werktitel. Zeker is wel dat het programma draait om het aanleren van moeilijke, bijna onmogelijke disciplines, waarbij Wauters zelf in de meest onwaarschijnlijke omstandigheden terecht zal komen.