© Margo Tilborghs

© Margo Tilborghs

© Margo Tilborghs

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Uit de bus in 21 seconden

De Potlodenschool investeert al jaren in verkeersveiligheid. Zo oefende de school vrijdag hoe leerlingen een bus moeten evacueren. De kinderen leerden hoe ze in een noodgeval op een veilige, gecontroleerde manier de bus moeten verlaten.

Margo Tilborghs

“Er wordt gezegd dat onze leerlingen in de watten worden gelegd”, zegt directeur Kris Peeters van de vrije lagere basisschool Sint-Jozef. “Maar onze school ligt aan de drukke Moerkantsebaan. We proberen onze kinderen dus heel verkeersbewust te maken. We merken dat ze spontaan hun fluohesje aandoen en de verkeersregels respecteren. En elk jaar organiseren we een busevacuatie, zodat de kinderen weten wat ze moeten doen als de bus brandt of een ongeluk heeft.”

Ritsen

“Het is goed dat we deze oefening ieder jaar herhalen”, zegt Karo (11). “Ik heb goed onthouden dat we al ritsend de bus moeten verlaten. Zo botsen we niet tegen elkaar en verliezen we geen tijd.” “Het is ook belangrijk om niet in paniek te slaan”, treedt Nicky (11) bij. “We laten onze boekentassen in de bus liggen, blijven rustig en gaan zeker niet roepen of rondlopen. We proberen al ritsend zo snel mogelijk de bus te verlaten.”

Lees het hele verhaal in uw krant van zaterdag, editie Noord.

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio