© Patrick Hattori

Restauratie oud zwembad start na 14 jaar leegstand

Na 14 jaar leegstand is het eindelijk zover. Na de paasvakantie start de werf voor de restauratie van het oud zwembad op het Rode Kruisplein in Mechelen op. De onderhandelingen voor de herbestemming lopen nog.

Sven Van Haezendonck

Zwemmen is sinds 2001 niet meer mogelijk in de stedelijke badinrichting die in 1924 de deuren opende voor het publiek. En een publiek zwembad zit er ook in de toekomst niet meer in. De aanpassing van het gebouw aan de huidige normen zou te duur uitvallen. Ondertussen heeft de provincie Antwerpen Nekkerpool gebouwd.

Hotel met congresfaciliteiten

Het laatste project voor herbestemming waarvan sprake was, is een hotel met congresfaciliteiten. Daarover kan het stadsbestuur vandaag niet uitweiden. “De onderhandelingen met kandidaat-investeerders lopen”, zegt schepen voor Stadsvernieuwing en Monumentenzorg Greet Geypen (Open Vld).

Mechelen heeft alleszins ambitieuze plannen met de buurt. “De herwaardering van het gebied tussen het Keerdok en de Afleidingsdijle is een belangrijk project. Het opstarten van de werf voor de restauratie van ‘den ouwen dok’ is daar een eerste stap in”, stelt burgemeester Bart Somers (Open Vld).

Lees het hele verhaal dit weekend in Gazet van Antwerpen-editie Mechelen

Lees ook: Nieuwe stadswijk verrijst aan Mechels Keerdok

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio