© Belga

Van Avermaet officieel verdacht van dopinggebruik

Greg Van Avermaet (29) wordt officieel verdacht van dopinggebruik in de zaak rond ‘ozondokter’ Chris Mertens. Dat schrijft Het Nieuwsblad vandaag. De BMC-renner moet op 13 maart uitleggen waarom hij destijds klant was bij de sportdokter. Het gerecht heeft serieuze aanwijzingen dat hij verboden injecties kreeg toegediend.

Op de traditionele persconferentie bij de Belgische opening van het wielerseizoen had Greg Van Avermaet er gisternamiddag ogenschijnlijk veel zin in. Hij gaf een ontspannen indruk. Maar de kopman van de Zwitserse formatie BMC zit met grote zorgen. Sinds donderdagavond weet hij dat hij officieel verdacht wordt van dopinggebruik. Dat wil zeggen: hij wordt opgeroepen voor de disciplinaire commissie van de Belgische wielrijdersbond en moet zich verantwoorden omdat hij verdacht wordt van het plegen van dopinginbreuken.

Alles draait om de zogeheten ‘ozondokter’ Chris Mertens uit Rotselaar. Het Leuvense gerecht rondde eind vorig jaar na 2,5 jaar het onderzoek af. In het zog van de sportdokter werden ook meer dan vijftig sporters verhoord door Leuvense speurders. Mertens vecht momenteel zijn doorverwijzing naar de strafrechter aan. Hij riskeert in theorie een celstraf en een geldboete. De sporters die in het dossier circuleren, hoeven geen strafrechtelijke sancties te vrezen, maar wel een sportieve.