© Bart Van den Langenbergh

© GvA

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

14 seniorenwoningen in Hof van de pastoor

De Hof van de pastoor in Gierle (Lille) ondergaat een gedaanteverwisseling. Een aannemer installeert er veertien seniorenwoningen. Ook de oude pastorie zelf wordt onder handen genomen.

Bart Van den Langenbergh

Net voor de grote doorbraak in 1993 speelde de groep Radiohead nog voor een select publiek op het Sjockfestival in de Hof van de pastoor in Gierle. Ruim twintig jaar later heeft het terrein in het centrum van Gierle een heel andere functie gekregen. Een aannemer is volop bezig met de bouw van in totaal veertien gloednieuwe woningen voor se­nioren.

Het OCMW en de gemeente Lille hopen de nieuwe seniorenwoningen tegen 1 november van dit jaar volledig klaar te krijgen. “Tegelijkertijd neemt de aannemer ook de oude pastorie in de Kloosterstraat onder handen”, legt Wim Peeters (CD&V), OCMW-voorzitter in Lille, uit. “Daar installeren we een CADO, een dagopvang voor senioren voor in totaal tien personen. Het is de bedoeling om tegen het einde van dit jaar met het CADO te starten. In de oude pastorie komt er ook een trefpunt, een ontmoetingsplaats voor senioren.” Kandidaat-huurders voor de seniorenwoningen kunnen zich tot 30 juni inschrijven. Info: http://www.lille.be

Lees het hele verhaal zaterdag in Gazet van Antwerpen - editie Kempen

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio