© Paul Keyenberg

Fietsers vallen in gladde tunnel

De fietserstunnel onder de noord-zuid-verbinding in Kasterlee zorgt voor gevaarlijke situaties. Vooral bij ijzelvorming maakt de scherpe bocht, voor wie van Lichtaart richting Kasterlee fietst, slachtoffers.

Paul Keyenberg

Fietser Marc Daneels uit Lichtaart bond deze week de kat de bel aan. “Het is al de tweede keer dat ik aan de tunnel ten val kwam”, vertelt hij. Hij belandde in het ziekenhuis. “Ik hou er een gehavende kin en een gebroken vinger aan over.”

Daneels is een poos arbeidsongeschikt en zijn fiets ziet er ook niet al te best uit. Gelukkig is hij intussen aan de beterhand.

De fietserstunnel zorgt voor een veilige oversteek naast het drukke verkeer op de noord-zuidverbinding. Toch houdt de tunnel ook risico’s in. Geregeld landt een tweewieler onzacht op het asfalt. Vooral de scherpe bocht naar rechts, voor de fietsers die van Lichtaart richting Kasterlee rijden, verrast vele tweewielers. Intussen er wel een spiegel aangebracht om de dalende fietsers te waarschuwen voor tegenliggers vanuit de tunnel.

Lees het hele verhaal in Gazet van Antwerpen - Editie Kempen

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio