© Photo News

Vader sms'te voor hij baby doodde: 'Ik word zot van die kleine'

Het openbaar ministerie heeft zeven jaar cel gevorderd voor een 20-jarige man uit Schoten, die vorig jaar zijn zes weken oude zoontje had dood geschud. Voor de 20-jarige moeder werd een jaar voorwaardelijk geëist wegens schuldig verzuim. Beiden stonden vrijdag terecht voor de correctionele rechtbank van Antwerpen.

De moeder en oma hadden het jongetje op 9 september 2014 naar het ziekenhuis gebracht, omdat het sinds de dag voordien onophoudelijk huilde, last had van stuipen en moest overgeven. Een CT-scan toonde een traumatisch hersenletsel, dat veroorzaakt werd doordat er met de baby geschud werd. Het kind overleed in de loop van de nacht.

Onverdraaglijk gehuil

De moeder vertelde aan de politie dat haar vriend drie dagen eerder hun zoontje door elkaar had geschud, omdat hij zijn gehuil niet kon verdragen. Hij was gespannen door hun leefsituatie: het koppel woonde in haar ouderlijke woning, samen met nog zes andere familieleden. Ze sliepen met hun twee kinderen in de living. Haar vriend vond geen werk en bracht zijn dagen door met gamen en joints roken.

De vader bekende dat hij niet alleen drie dagen eerder met de baby geschud had, maar ook de dag voordien. Hij was toen alleen thuis en wist niet hoe hij met de huilbaby om moest gaan. “Ik word zot van die kutkleine, hij blijft maar door janken. Ik smijt hem sebiet naar beneden”, had hij naar zijn vriendin ge-sms’t.

Vriendin staat ook terecht

Zij staat mee terecht, omdat ze het kind niet eerder naar het ziekenhuis had gebracht. Ze vertelde de rechtbank dat ze dat wel gedaan zou hebben, als ze van het tweede schudincident geweten had. Haar advocaat pleitte voor een opschorting. Voor haar partner werd een voorwaardelijke straf gevraagd.

De uitspraak volgt op 6 maart.

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio