© SL

Vlaamse literaire klassiekers blijven in het Vrieselhof

Het provinciale bibliotheekcentrum dat gevestigd was in het Oelegemse Vrieselhof is verhuisd maar de verzameling Vlaamse literaire klassiekers blijft er wel staan pronken in de mooie eikenhouten boekenkasten.

Sylvain Liekens

De verzameling waarin ruim 150 auteurs met goed 700 titels vertegenwoordigd zijn, wordt door Ranst in bruikleen overgenomen.

De bib in het Vrieselhof werd in mei 2011 geopend maar nu heeft het provinciale bibliotheekcentrum een onderdak gevonden in het vroegere Mercatorgebouw over de Antwerpse Singel waar nog andere provinciale diensten zijn gevestigd.

Het is de Ranstse Erfgoedraad die zich over de collectie zal ontfermen. Ze beloven zich actief in te spannen voor het bewaren en onder de aandacht van het publiek te brengen van de bibliotheek. Ze willen de verzameling ook beperkt toegankelijk maken voor belangstellenden en onderzoekers. De collectie staat in het gedeelte van de Ranstse raadzaal waar het publiek zit tijdens de gemeenteraden.

De Erfgoedraad zal iedereen proberen te overtuigen om via schenkingen de verzameling verder aan te vullen en te vervolledigen.