Club Brugge tankt vertrouwen na galamatch in Europa

Foto: BELGA

Club Brugge tankt vertrouwen na galamatch in Europa

Print

Club Brugge heeft zich met de vingers in de neus geplaatst voor de achtste finale van de Europa League na een 3-0 zege tegen Aalborg. Het is de eerste keer in elf jaar dat blauw-zwart dat nog eens lukte. Tegen de Denen mocht het al na tien minuten aan een heuse galamatch beginnen, met dank aan een sterke Victor Vazquez en Obbi Oulare. Na een één op negen in de competitie tanken de Bruggelingen zo vooral veel vertrouwen.

Al leek Club Brugge de buit al binnen te hebben na de 1-3 zege bij Aalborg, toch gooide Michel Preud’homme zijn sterkste elf in de strijd. Blauw-zwart speelde ook weer in de 3-5-2 opstelling die het in Denemarken zo goed deed - dus met Davy De fauw centraal als derde verdediger in plaats van Laurens De Bock.

Tien minuten stonden er op de klok of Club Brugge stond alweer een stapje dichter bij de achtste finale van de Europa League. Boli Bolingoli sneed vanop links naar binnen, Lior Refaelov was klaarkijkend en gaf de ideale assist voor Victor Vazquez. De Spanjaard liep slim en zette doelman Larsen te kijk met een heerlijk tikje met de buitenkant van de voet. Om duimen en vingers van af te likken.

1-0 en blauw-zwart ging meteen vol op de gaspedaal staan. Ruud Vormer en Obbi Oulare lieten de 2-0 echter liggen. De fans van Aalborg konden het niet meer aanzien en gooiden dan maar Bengaals vuurwerk op het veld, wat voor wat oponthoud zorgde. Na de onderbreking liet Club Brugge Aalborg wat glippen: de Denen kwamen twee keer opzetten, telkens met Bruhn in een hoofdrol, maar evenveel keer kon hij zijn schot niet kadreren.

Oulare en Vazquez blinken uit

Vazquez had er duidelijk zin in en besloot net na rust even te dollen met wat Denen. Een eerste zette hij mooi in de wind, de tweede speelde hij tegen de achterlijn door de benen. Daarop ging hij theatraal naar de grond, maar ref Sidiropoulos gaf terecht geen penalty. Club Brugge kreeg op de counter nog aardig wat ruimte en sprong daar op het uur slim mee om. Ruud Vormer zag Oulare vertrekken van aan de middenlijn, de bonkige spits begon aan een rush en knalde de bal via de vuisten van Larsen in doel.

Oulare had duidelijk zijn draai gevonden en begon plots met de assists te strooien. Hij bood Lior Refaelov een opgelegde kans op de 3-0, maar van in de kleine backlijn raakte de Israëliër de bal verkeerd. Even later was het dan toch prijs: Oulare vond de opening in een bos van benen, Ruud Vormer kreeg de bal tot bij Boli Bolingoli, die de bal in een scrimmage voor doel binnenwerkte.

Vazquez en Oulare kregen beiden nog een vroegtijdige applausvervanging, Club Brugge speelde de match daarna rustig uit. Voor blauw-zwart is het de eerste keer sinds 2004 dat ze nog eens tot in de achtste finale van de Europa League (toen nog UEFA Cup) raakten. Morgen om 13u kent Club Brugge zijn tegenstander, maar nu al lijkt vast te staan dat dat een grote vis zal worden.

Herbeleef hier alle fases van de match!

Bekijk hier alle opstellingen!

Opmerkelijk: Club Brugge heeft nog geen enkele van zijn veertien matchen in Europa verloren.

Belangrijkste fases:

10’ GOAL! Een eerste mooie aanval van de thuisploeg en meteen raak! Bolingoli speelt in bij Refaelov. Die steekt binnendoor naar de Spanjaard. Met een subtiele tik buitenkantje voet, plaatst hij het leer naast de doelman.

13’ Oulare kopt een voorzet terug tot bij Vormer. De Nederlander knikt van in de kleine rechthoek nog over doel. Deze mocht er eigenlijk in.

15’ Meunier zet zich fluks door. Hij legt achteruit tot bij Oulare. Die trapt echter hard naast doel.

17’ De meegereisde fans gooien nu al voor de tweede keer vuur- en rookbommetjes op het veld. De ref laat omroepen dat dit moet stoppen of de partij wordt stilgelegd.

33’ Bruhn zet zich door en komt in kansrijke positie. Zijn schot gaat een huis over. Al zat er een voetje van Duarte tussen: een hoekschop krijgen de Denen niet.

55’ Refaelov gaat aan de haal, Meunier en Oulare zijn mee in steun tegen slechts één verdediger. De pass is niet op maat en zo stokt de aanval. Al kan Meunier seconden later toch nog met een prachtige plaatsbal buitenkant voet uitpakken. Zijn opperbeste poging zeilt slechts rakelings naast het kruis.

63’ GOAL! Counter van Club en Oulare snelt op pass van Vormer de diepte in. Hij houdt zijn man perfect af en ramt staalhard voorbij Larsen in doel.

64’ Invaller Jacobsen met een overhoekse knal. Gelukkig schuift het leer voorbij de verste paal.

70’ Tegenaanval van blauw-zwart. Meunier opent op Vazquez. Diens voorzet bereikt Oulare. De doelpuntenmaker kopt terug naar Refaelov die het leer niet vol raakt en zo de kans op 3-0 laat liggen.

73’ GOAL! Weer een knappe aanval van de Bruggelingen. Oulare behoudt het overzicht en zet Vormer vrij. Die legt panklaar voor Bolingoli. Die trapt eerst op Refaelov, maar de rebound toch binnen.

Meer sportnieuws