© fb

© JVdP

© rr

1/3

Slachtoffer zuuraanval blijft allicht niet blind

De 52-jarige vrouw die vorige week vrijdag het slachtoffer werd van een aanval met een bijtend product door een onbekende aan een Delhaize op het Antwerpse Zuid, zal allicht niet blind blijven aan haar linkeroog. Dat heeft haar echtgenoot donderdag meegedeeld via Facebook. De vrouw onderging donderdag voor het eerst na de aanval enkele operaties - aan haar hand en arm - en wordt intussen nog steeds in een kunstmatige coma gehouden.

In de loop van de volgende dagen zal de vrouw geleidelijk aan ontwaken. Pas dan zal blijken wat de eventuele blijvende schade is die ze heeft opgelopen. Volgens de behandelende oogarts zou de kans op volledige blindheid aan het linkeroog in ieder geval bijzonder klein zijn. Ze moet wel zeker nog operaties ondergaan aan de diepe brandwonden aan haar nek en schouder.

De vrouw was vorige week vrijdag ‘s ochtends voor openingstijd naar de Delhaize in de Museumstraat in Antwerpen getrokken om er te gaan poetsen. Aan de inkomhal werd ze plots aangevallen door een onbekende man, die haar met een zuur overgoot. Ze werd in levensgevaar naar het ziekenhuis overgebracht maar is intussen dus aan de beterhand.

De dader wordt nog steeds opgespoord. Het zou gaan om een misnoegde man die eind vorig jaar al de directie van Delhaize probeerde af te persen en hen verschillende dreigmails stuurde, die hij destijds ook aan Belga bezorgde. In alle Delhaize-filialen gelden sinds de aanval extra veiligheidsmaatregelen.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio