© WAS

Castors Braine neemt optie op Europese basketfinale

Castors Braine heeft donderdag een optie genomen op een plaats in de finale van de Eurocup basketbal voor vrouwenteams. De Belgische kampioen boekte een 73-77 zege bij het Turkse Istanboel University. Bij de rust stonden de Belgen nog vijf punten in het krijt: 39-34. De terugwedstrijd vindt volgende week in Eigenbrakel plaats.

vml

Na vijf minuten stond Istanboel zeven punten voor, maar net voor het eerste kwart was de achterstand tot twee punten herleid (17-15). In het tweede kwart bereikten de Turken een maximumvoorsprong van dertien punten, maar weer werd de schade beperkt. In de tweede periode trok Braine het laken naar zich toe.

Met een 14-20 in het derde kwart nam Braine voor het eerst het voortouw en in het vierde kwart (20-23) werd het verschil vier punten. Kim Mestdagh was met 19 punten topscorer van de partij. De Amerikanen Céleste Trahan en Sidney Spencer deden met elk 13 punten ook een flinke duit in het zakje.

In de tweede halve finale staat het Israëlische Maccabi Ashdod donderdagavond tegen het Franse Villeneuve d’Ascq, de club van Ann Wauters.

Meer sportnieuws