© EPA

Belgian Bullets vijfde na twee runs op WK bobslee

Elfje Willemsen en Sophie Vercruyssen bezetten na twee van vier runs de vijfde plaats op het wereldkampioenschap bobslee in het Duitse Winterberg.

De leiding is in handen van de Amerikaanse Elana Meyers, die met remster Cherrelle Garett 1:53.29 nodig had voor twee afdalingen. De Duitsers Anja Schneiderheinze (op 0.39) en Cathleen Martini (0.52) nemen de tweede en de derde plaats in.

De Belgian Bullets lieten in de eerste run met 57.10 de vierde tijd noteren. Ondanks een betere tijd, 57.01, in de tweede run moesten ze een plaatsje prijsgeven. Met een totaal van 1:54.11 volgen ze op 0.82 van de leiders. Het tweede Belgische duo, gevormd door de junioren An Vannnieuwenhuyse en Lies Defreyne is na runs in 57.86 en 57.72 op 2.20 zeventiende.

Elfje Willemsen: 'Heel tevreden'

'We zijn erg tevreden', aldus Willemsen. 'Onze start bij de tweede run was 5.79. Dat is op deze baan een record.'

De bobsleebond besliste pas een dag voor het WK om Vercruysen boven Annelies Holthoff te verkiezen als remster voor de Belgian Bullets. In een push-off bleek Vercruysen sneller dan Holthoff, die het hele seizoen met Willemsen in de bobslee had gezeten. Holthoff pakte donderdag haar koffers en is vertrokken uit Winterberg. Volgens Willemsen is de sfeer op dit moment 'supergoed' in het Belgische team. 'We gaan nu voor het beste resultaat. Het draait om het team. De snelle starttijden van donderdag rechtvaardigt de keuze voor Vercruysen. Zij was in de push-off gewoon de snelste. Ik vind dat de beste moet starten als remster. Dat bleek Sophie te zijn. We doen niet aan vriendjespolitiek. Het beste team start gewoon.'

Vercruysen was blij verrast dat zij werd gekozen. 'Het was voor mij een grote verrassing, maar ik ben er erg blij mee.'

Willemsen en Vercruysen hoopten vooraf op top zes Nu zien ze dat er meer mogelijk is. 'Het verschil met de nummer vier is twee honderdsten. Er is nog van alles mogelijk. Ook een podiumplek', hoopt Willemsen.

Meer sportnieuws