© BELGA

Bracke over fotoshoot Demir: “Foto’s van mooie vrouw in mooi interieur”

Kamervoorzitter Siegfried Bracke ziet geen graten in de fotosessie met zijn partijgenote en Kamerlid Zuhal Demir (N-VA) in de gangen van het parlement, waarvan de vruchten in de laatste editie van P-Magazine zijn verschenen.

“Het is een interessant interview, het zijn foto’s van een mooie vrouw in een mooi interieur. Ik heb daar geen problemen mee”, aldus Bracke. “Ik ben niet de censor van het parlement”.

Het was geen alledaags zicht: exemplaren van P-Magazine die in de plenaire Kamer vlot werden uitgewisseld op de banken van N-VA, maar die ook bij andere fracties interesse losweekten. Aanleiding was een interview met Kamerlid Zuhal Demir, dat ondersteund was door een reeks foto’s die het resultaat waren van een fotoshoot, onder andere in het halfrond en in een rode canapé aan de leeszaal, in uitdagende kledij.

Kamervoorzitter Bracke zei donderdag geen probleem te hebben met de reportage. In het verleden had hij zich daarentegen wel opmerkingen gemaakt over de manier waarop toenmalig senator Kim Geybels naar het parlement was afgezakt.