Gemeente koopt villa’s voor aanleg weg tussen Tiburstraat en Doelhaagstraat

Foto: Jef Wijckmans

Gemeente koopt villa’s voor aanleg weg tussen Tiburstraat en Doelhaagstraat

Print
Rumst - In een poging om het vrachtverkeer uit het Rumstse dorpscentrum te weren, plant het gemeentebestuur de aanleg van een nieuwe weg tussen de Tiburstraat en de Doelhaagstraat. De aankoop van twee villa’s met een uitgebreid terrein is daarvoor noodzakelijk.

Het gemeentebestuur zoekt samen met de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij Antwerpen (POM) naar een oplossing om het verkeer tussen de E19 en het bedrijventerrein in de Doelhaagstraat uit het dorpscentrum te weren. De plannen om een weg over het voormalige OTL-stort te leggen, stuit steevast op een njet van verschillende overheidsdiensten. Intussen werd volgens burgemeester Wendy Weckhuysen (CD&V) een alternatief gezocht en gevonden. “Een beloftevol scenario is de aanleg van een nieuwe weg tussen de Tiburstraat en de Doelhaagstraat. Het aantal woningen met vrachtverkeer voor de deur kan daardoor van 450 naar 40 worden teruggebracht. De afstand voor het verkeer tot de E19 wordt gehalveerd van 6 naar 3 kilometer”, klinkt het.

Hiervoor moet de gemeente wel twee vrijstaande woningen die ‘in de weg’ van een mogelijk wegtracé staan, aankopen. Het toeval wil dat één woning onlangs te koop werd aangeboden. Het schepencollege besliste meteen om deze villa met ruime tuin aan te kopen. De tweede villa staat al lang leeg en het bestuur hoopt nu ook die te kunnen aankopen.”

Lees het hele verhaal vrijdag in Gazet van Antwerpen - editie Zuid

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio