© BFM

Schotense havenarbeider naar assisen voor moord op vrouw

De Antwerpse kamer van inbeschuldigingstelling heeft Johnny A. donderdag naar het hof van assisen in Antwerpen verwezen voor de moord op zijn vrouw Monique De Reyer (53). De havenarbeider had haar op 12 oktober 2012 om het leven gebracht in hun woning aan de Verbertstraat in Schoten.

De vijftiger had zich na de feiten meteen aangeven bij de politie. Hij vertelde dat zijn vrouw iemand anders had leren kennen via chatgesprekken en dat ze daarover flink ruzie hadden gemaakt. Het was volgens hem ook niet de eerste keer, want in maart van datzelfde jaar had Monique ook al toegegeven dat ze een andere man online ontmoet had.

De ruzie escaleerde en hij was haar te lijf gegaan met een mes. Wat er zich precies had afgespeeld, kon hij zich niet meer herinneren. Feit is wel dat Monique met overgesneden keel werd aangetroffen in de woning.

Johnny A. werd aangehouden voor moord, maar werd na amper vijf maanden voorhechtenis al onder voorwaarden vrijgelaten door de onderzoeksrechter. Hij is sinds maart 2013 op vrije voeten en blijft dat ook in afwachting van zijn proces. Dat zou in het najaar van start kunnen gaan. Mogelijk zal hij zich kort voor de aanvang van het proces moeten komen aanbieden in de gevangenis.Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio