© EPA

Golfer Thomas Pieters knap tweede in Johannesburg

Thomas Pieters is donderdag in het Zuid-Afrikaanse Johannesburg met na een uitstekende eerste ronde in 63 slagen, acht onder par, van start gegaan in het Joburg Open (EPGA/1,3 miljoen euro). De Antwerpenaar, die vrijdag zijn 23e verjaardag viert, staat daarmee op de tweede plaats. Alleen thuisspeler Nic Henning deed het nog één slag beter. Met 62 slagen evenaarde hij het baanrecord.

vml

Pieters werkte zijn eerste ronde op de West Course af. Hij liet birdies noteren op de holes één, twee, vijf, zes, negen, tien en twaalf en een eagle op hole vijftien. Met nog drie holes te spelen zat het magische cijfer 59 erin, maar op het zestiende holes moest Pieters een bogey op zijn kaart schrijven. Op de laatste twee holes volgden nog een birdie en een bogey.

‘Het was een goede start’, verklaarde een tevreden Pieters. ‘Ik denk dat je op de East Course ook laag kan gaan. De par-5 holes liggen allemaal in mijn bereik en daar moet ik gebruik van maken. In Abu Dhabi was ik er al dichtbij, maar één slechte ronde deed me de das om. Hier in Zuid-Afrika, tijdens de Alfred Dunhill behaalde ik een top 10, maar deed ik niet mee voor de zege. Vorig jaar was Zuid-Afrika een ramp voor mij. Nu is ziet het er al veel beter uit.’

Pieters deelt de tweede plaats met de Zuid-Afrikanen Tjaart van der Walt en Titch Moore. Die laatste mocht op de vijfde hole een hole-in-one noteren.

Meer sportnieuws