Koningspaar bezoekt Kampenhout en Haacht, Mathilde opnieuw op krukken

Print
Haacht / Kampenhout -

Koning Filip en Koningin Mathilde hebben naar aanleiding van de 20e verjaardag van de provincie Vlaams-Brabant donderdag een bezoek gebracht aan het communicatiebedrijf Artoos in Kampenhout en de Campus Don Bosco in Haacht. Het bezoek werd afgesloten in het gemeentehuis van Haacht. Koningin Mathilde liep als gevolg van een val op krukken, maar ze deed dat heel vlot.

Het koningspaar werd rond 09.45 uur bij Artoos in Kampenhout verwelkomd door gouverneur Lodewijk De Witte en kreeg er een rondleiding. Filip en Mathilde hadden naar verluidt veel interesse voor het duurzaam en innovatief karakter van het bedrijf.

Artoos slaagde er in de periode 2008-2012 in met investeringen in energiezuinige oplossingen de CO2-uitstoot te halveren van bijna 600.000 kg CO2 naar minder dan 300.000 kg CO2. Omdat de niet te vermijden uitstoot sinds 2010 gecompenseerd wordt met investeringen in duurzame ontwikkelingsprojecten werkt het bedrijf sindsdien klimaatneutraal.

In de technische school van Campus Don Bosch Haacht had het koningspaar aandacht voor de samenwerkingsinitiatieven met bedrijven zoals Infrabel en Brouwerij Haacht. Hierover werden gesprekken gevoerd met de schooldirectie, de leerlingen en bedrijfsleiders.

Het bezoek werd afgesloten in het gemeentehuis van Haacht waar het Gulden Boek getekend werd. Omdat de terreurdreiging in ons land nog steeds op niveau 3 staat mocht het koningspaar zich bij het verlaten van het gemeentehuis niet onder het volk bewegen dat was opgedaagd. Wat wel kon, was een aantal wachtende kinderen uit de plaatselijke basisschool begroeten.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio