© PHOTOPRESS.BE

© PHOTOPRESS.BE

© PHOTOPRESS.BE

1 / 3

Sven Nys laat pv opstellen van ongeval

Sven Nys heeft een pv laten opstellen na zijn botsing met een toeschouwer van woensdagavond tijdens de tijdrit van de Cyclocross Masters in Waregem. De slag was zo hard dat het fietskader van de Balenaar doormidden brak. De veldrijder diende op te geven met pijn aan het hoofd en was een tijdlang duizelig na de val en de slag. De dader negeerde een steward aan een oversteekplaats.

md

‘Sven heeft nog altijd last van een heel stram lichaam. Vooral zijn hoofd, nek en schouder doen pijn’, aldus sportdirecteur Jan Verstraeten van Crelan-AA Drink. ‘Op aanraden van de verzekering heeft Sven deze voormiddag een pv laten opstellen bij de politie van Tremelo, zodat een verder onderzoek kan opgestart worden.’

‘Het is jammer dat dit ongeval moest gebeuren. Gelukkig vallen de verwondingen bij mijn renner tot op heden nog mee. Maar je weet nooit. We gaan de zaak toch nauwlettend opvolgen’, klinkt het.

Nys zelf had donderdagochtend via Twitter al laten weten dat hij ok was. ‘Ok, ben uit mijn bed! Dat duurde net iets langer. Ik kan iedereen geruststellen! Binnen een paar dagen ben ik weer de oude’, meldde hij.

Nys: ‘Van mijn helm schoot nog maar weinig over’

Het ongeval gebeurde tijdens de tijdrit van de Cyclocross Masters. De Brabander botste met 45 km/u tegen een onvoorzichtige toeschouwer. ‘Ik bevond mij in de laatste honderd meter en besloot er nog een spurtje uit te persen.In een flauwe bocht in de laatste rechte lijn gebeurde het. Iemand stak over en ik knalde er vol tegenaan’, vertelde Nys vandaag in onze krant.

En toen ging het licht uit. ‘Ik moet serieus groggy geweest zijn’, aldus Nys. ‘Vraag me niet of ik tegen een man of een vrouw ben gereden, of de persoon oud of jong was. Ik vermoed wel dat ik met mijn hoofd nog tegen de dranghekken ben gegaan, want van mijn helm schoot nog maar weinig over. En mijn fiets lag in drie stukken.’

Dader negeerde steward aan een oversteekplaats

Onze fotograaf Peter De Coninck was getuige van het ongeval: ‘Een oudere man negeerde aan een oversteekplaats een steward en wilde nog snel oversteken. Ik probeerde hem tegen te houden, maar hij glipte erdoor en liep recht tegen Sven aan.’

De man werd zelf met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Hij zal later verhoord worden door de politie. ‘Hij heeft alle signalen genegeerd. Er was geen enkele reden om zo plots over te steken’, zegt organisator Christophe Impens van Golazo.

Meer sportnieuws