© PHOTOPRESS.BE

Roelandts geeft forfait voor openingsweekend: 'Ploegtactiek omgooien'

Lotto-Soudal zal het tijdens het openingsweekend zonder kopman Jürgen Roelandts moeten doen. De voormalige Belgische kampioen keerde donderdagavond na de verkenning huiswaarts en kreeg daar een griepaanval. Meteen mag hij een kruis maken over zijn deelname aan de Omloop Het Nieuwsblad van zaterdag en Kuurne-Brussel-Kuurne van zondag. Kenny Dehaes zal Roelandts alvast vervangen in de Omloop Het Nieuwsblad.

Wielrennen op Sportwereld.be

'Alles was, tot gisterennamiddag, perfect verlopen. Wij hadden er een goede verkenning opzitten. Daarna was er de persconferentie en keerde ik huiswaarts. Ik kon deze nacht de slaap echter niet vatten en maakte plots koorts. Meteen wist ik dat de griep had toegeslagen', stelde Roelandts. 'Ik stak de hele donderdagvoormiddag in mijn bed. Deze middag heb ik wat rondgewandeld maar ik voel me allesbehalve lekker. In zo'n geval moet je uitzieken. De Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne staan echter voor de deur. Ik mag meteen een kruis maken over het Belgische openingsweekend. Ik keek er zo naar uit maar het heeft niet mogen zijn. Mijn hele voorbereidingsprogramma werd immers aangepast net in functie van die wedstrijden. Ik ben echter te zwak en te ziek om te starten. Natuurlijk is de ontgoocheling groot. Ik had me tot doel gesteld een goede prestatie neer te zetten in Gent maar ziekte heeft er nu anders over geoordeeld. Wellicht zal Tirreno-Adriatico (11-17 maart) mijn eerstkomende wedstrijd worden.'

Het forfait van Jürgen Roelandts is een flinke streep door de rekening van Lotto-Soudal. Roelandts was de kopman van de Belgische wielerformatie, dat nu de kaart van Belgisch kampioen Jens Debusschere zal moeten trekken. En daar stopt het slechte nieuws niet voor Lotto-Soudal. Duits kampioen André Greipel heeft last van keelpijn en is hoogst onzeker voor Kuurne-Brussel-Kuure. De sprintbom was één van de favorieten voor de wedstrijd zondag. Bovendien is teammanager Marc Sergeant geveld door maagklachten.

Frison: 'Ploegtactieken over een andere boeg gooien'

'Het is zeker niet prettig dit nieuws te krijgen enkele dagen voor de start van het Belgische openingsweekend, maar het is wat het is. We kunnen daar nu eenmaal niet omheen', laat ploegleider Herman Frison weten. 'Jürgen zal zaterdag vervangen worden door Kenny Dehaes. Jens Debusschere is de man die in de Omloop naar voor geschoven wordt. Hij mag voluit zijn kans gaan. André was dan weer onze man voor Kuurne-Brussel-Kuurne. De kans dat het daar op een massasprint zal uitdraaien is heel groot. Met hem erbij bestond de mogelijkheid dat we het daar gingen halen. Maar dat is nu weer helemaal anders. Greipel is momenteel nog thuis en we gaan vrijdag beslissen of hij al dan niet start in Kuurne. Wie hem zal vervangen is nog een groot vraagteken. Wellicht vissen we iemand op die zaterdag de Omloop gereden heeft. Natuurlijk moeten wij onze vooropgestelde ploegtactieken volledig over een andere boeg gooien maar we blijven pal achter onze jongens staan die de Omloop en Kuurne zullen rijden. Ik hoop alvast dat het ziekenaantal bij ons niet verder oploopt.'

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer sportnieuws