Dieselspoor lijnbus leidt tot ongevallen met blikschade

Print

Technici checken de autobus. Foto: Patrick Hattori

Zemst / Weerde / Mechelen - De brandweer en de Civiele Bescherming hadden donderdagmorgen een hele klus aan een dieselspoor van zo'n 15 kilometer. Dat liep over Weerde, Zemst en Mechelen.

Oorzaak was een lek aan de brandstoftank van een lijnbus. Het spoor liep vanaf de kerk in Weerde (Zemst) over de Brusselsesteenweg en via Technopolis naar het centraal station van Mechelen. "Vandaar reed de autobus over de Mechelse vesten vanaf de Schuttersvest tot aan Mc Donald's op de Guido Gezellelaan", zegt adjudant Erik Van Campenhout van de post Mechelen van de hulpverleningszone Rivierenland.

Uiteindelijk is de bus gestopt in de Zandvoortstraat, nadat ze eerst nog een groot deel van het bedrijvenpark Mechelen-Noord had doorkruisd. "We hebben meer dan twee uur nodig gehad om het wegdek te reinigen", aldus de adjudant. Op grondgebied Zemst nam het korps van Vilvoorde die klus voor zijn rekening. Door het gladde wegdek waren er ook enkele ongevallen met blikschade. Van drie deed de lokale politie Mechelen-Willebroek de vaststellingen. 

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio