© Theo Derkinderen

Caravan komt los en ramt verdeelkast

Op het kruispunt van de Pullaarsteenweg met Arthur Borghijsstraat in Ruisbroek (Puurs) is gisteravond een caravan losgekomen van een auto. Het gevaarte belandde tegen een verdeelkast die vuur vatte.

tdk

Het ongeval gebeurde iets na half zeven gisteravond. Toen een auto, die een caravan voorttrok, de Arthur Borghijsstraat indraaide, liep het mis. De caravan kwam los en vloog tegen een verdeelkast. “Wij zaten binnen te eten en hoorden buiten heel wat lawaai. Alsof er een zware vrachtwagen voorbijreed. Ook het licht binnen ging aan en uit en we hoorde het knetteren van de stroom”, zeggen Willem Caluwaerts en zijn vriendin Clio Van Linden.

Er ontstonden hevige knallen en in geen tijd stond de kast in lichterlaaie. De brandweer werd erbij gehaald om de brand te bestrijden. Iets wat niet eenvoudig was omdat er geen water mocht gebruikt worden.

Caravan weggeduwd

De caravan kon op tijd worden weggeduwd en in veiligheid worden gebracht. De verdeelkast is wel compleet vernield. “De stroom is op verschillende plaatsen in de buurt uitgevallen. We hoorden van de mensen van Eandis dat de hele kast moet vervangen worden omdat alles kapot is. Een klus die de rest van de avond in beslag zou nemen.”

Bij het ongeval raakte niemand gewond. De bestuurder van de auto die de caravan trok, is wel geschrokken. Hij begrijpt ook niet hoe zijn caravan zonder aanwijsbare reden kon loskomen.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio