© Philippe Desmet

Gemeentebestuur plaatst snelheidsborden met smileys

De gemeenteraad heeft de aanschaf van acht snelheidsborden met smileys goedgekeurd. Zeven borden krijgen een vaste stek. Eentje zal opgesteld worden op basis van klachten van bewoners.

Schepen van Mobiliteit Willem Wevers (N-VA) had bij de bekendmaking van het nieuwe Verkeerscirculatieplan (VCP) aangekondigd dat er flankerende maatregelen aan het VCP gekoppeld zouden gekoppeld. Een daarvan is de aankoop van acht snelheidsborden. Wie zich aan de opgelegde snelheid houdt, krijgt een lachende smiley te zien. Wie te snel rijdt, doet een treurige smiley oplichten. De borden registreren ook het aantal auto’s dat in beide richtingen de borden voorbijrijdt, de topsnelheid en de gemiddelde snelheid. Het budget voor de aanschaf bedraagt 16.000 euro.

De vaste borden zullen over ongeveer twee weken geplaatst worden in de Antwerpsesteenweg, Helenaveldstraat, Kapelstraat, Keizershoek, Meylweg, Molenstraat en de Pluyseghemstraat. Het achtste bord zal om de drie weken op een andere plek opgesteld worden. Alle borden werken op zonne-energie en zijn verplaatsbaar. “Indien nodig kunnen we de borden op een andere plaats opstellen.”

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio