Royal Blood op Brit Awards bekroond als beste groep

Rockgroep Royal Blood heeft woensdag de Brit Award voor de beste Britse groep gekregen. Foto: AFP

Royal Blood op Brit Awards bekroond als beste groep

Print

Rockgroep Royal Blood heeft woensdag de Brit Award voor de beste Britse groep gekregen. De wereldsterren van boyband One Direction vielen in dezelfde categorie naast de prijzen.

Het was Led Zeppelin-gitarist Jimmy Page die de prijs uitreikte aan de duidelijk verraste muzikanten. ‘Voor iedereen hier is het vermoedelijk nog verrassender, omdat jullie ons misschien zelfs helemaal niet kennen’, zei gitarist Mike Kerr. In 2014 verscheen het debuutalbum ‘Royal Blood’ met singles ‘Come on over’ en ‘Figure it out’.

Singer-songwriter Ed Sheeran kreeg de prijs voor beste Britse soloartiest. In dezelfde categorie was onder meer viervoudig Grammy-winnaar Sam Smith genomineerd, die evenwel een Brit Award kreeg als grootste Brits internationaal succes. Paloma Faith was de beste vrouwelijke Britse artieste. Ze had tranen bij het in ontvangst nemen van haar prijs, die ze opdroeg aan ‘alle underdogs’. Ook in 2011 en 2013 was ze al genomineerd, maar ging ze telkens met lege handen naar huis.

Opmerkelijk was het optreden van Madonna aan het einde de Brit Awards. Toen ze haar nieuwe single ‘Living for love’ zong, maakte ze een onfortuinlijke val van enkele trappen. Volgens het Britse muziekmagazine NME liet Madonna achteraf weten dat ze het goed stelde.

.

Nu in het nieuws