© BELGA

“Familie van Gregory hoopt op duidelijkheid”

Een jury van acht vrouwen en vier mannen zal zich volgende week buigen over het lot van Rudi Fictels, de man die Gregory Bluj doodstak bij café De Oude Vaart in Antwerpen.

dvd

Lang zal het assisenproces tegen Rudi Fictels niet duren. Het start maandag en donderdag buigt de jury zich al over de schuldvraag. De strafmaat volgt allicht pas vrijdag. Na het twee weken durende proces tegen Tijl Teckmans, dat nog vers in het geheugen ligt, is het opnieuw aan voorzitter Michel Jordens om alles in goede banen te leiden.

Rudi Fictels, die gisteren een verzorgde en rustige indruk maakte in het justitiepaleis aan de Britselei, wordt bijgestaan door meesters John Maes en Toon Brawers. Verscheidene familieleden en kennissen van slachtoffer Gregory Bluj (18), onder wie zijn vriendin, stelden zich burgerlijke partij.

“Voor hen is het na een pijnlijk anderhalf jaar de eerste confrontatie met de man die Gregory het leven ontnam”, zegt advocaat Kris Luyckx, die de ouders, de broer, de zus en de schoonbroer bijstaat. “Zij hopen nu vooral op duidelijkheid over wat er die nacht van 5 oktober 2013 is gebeurd.”

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio