© PDR

© PDR

© GVA

1 / 3

Expo toont potentieel van districten

Wie geïnteresseerd is in de toekomst van de Antwerpse districten, kan vanaf vrijdag terecht in deSingel. De expo StadBuitenStad reikt ideeën aan voor de ontwikkeling van de Antwerpse gordel.

koen de beuckeleer

Met de expo StadBuitenStad wil het Vlaams Architectuurinstituut (VAi) een debat op gang brengen over de ontwikkeling van de twintigste eeuwse gordel rond de Antwerpse binnenstad. “Het gebied buiten de kernstad was lang onbekend terrein”, zegt directeur Christoph Grafe van het VAi. “Stadsplanners en -vernieuwers hebben zich tot hiertoe vooral gefocust op de ontwikkeling van het centrum en de negentiende-eeuwse wijken van onze steden. Aan de hand van onderzoeken en ontwerpen willen wij het poten­tieel van de Antwerpse buitenwijken aantonen.”

Volgens Grafe komt het er vooral op aan om de verbeelding van de bezoekers te inspireren. “Villa’s omvormen tot kleinere woningen of stadstuinen samenvoegen tot een grote gemeenschappelijke tuin zijn maar enkele van de creatieve ideeën om de verdichting van een stad op een aangename manier te realiseren. Toch draait de expo niet alleen rond woningen op zich. Ook ideeën voor winkelstraten, openbare gebieden en groenzones komen aan bod.”

Lees donderdag meer in Gazet van Antwerpen - editie Stad

www.vai.be.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio