‘Opi’ (69) pleegt zedenfeiten met autistische kleindochter

Print
Nijlen -

Een 69-jarige man die een tijdlang in Nijlen woonde, is veroordeeld tot drie jaar voorwaardelijk voor zedenfeiten met zijn autistische stiefkleindochter.

De feiten dateren al van een drietal jaar geleden en gebeurden toen het slachtoffer tussen de 9 en 11 jaar oud was. Enerzijds ging hij met het meisje onder de douche en hielp haar om haar lichaam af te drogen. Daar kwam het evenwel niet tot seksuele handelingen. Die gebeurden wel in de kelder van het huis. Ze kwamen aan het licht toen het meisje één en ander opbiechtte bij een psychologe.

Het parket vond dat er drie zaken alvast bewezen waren. Zo zou opi - het koosnaampje dat het meisje aan haar opa gaf - twee keer met haar naar een pornofilm hebben gekeken. “Maar hij ging ook met zijn hand in haar slipje om te voelen of ze al schaamhaar had en drie keer moest het meisje een condoom rond zijn geslachtsdeel trekken en hem bevredigen.”

Afscheidsbrief

Volgens de advocate van het slachtoffer hadden de feiten een zware impact op het leven van het autistische meisje. “Zo schreef ze op een bepaald ogenblik zelfs een afscheidsbrief. Gelukkig is het bij een brief gebleven en is de daad nooit bij het woord gevoegd”, zei de advocate.

De verdediging vond dat de man al zwaar gestraft was voor zijn gedrag. Zo is het huwelijk van ‘opi’ op de klippen gelopen, is zijn woning verkocht en wil zijn zoon hem niet meer zien. Rechter Jessica Bourlet benadrukte tijdens haar vonnis dat de beklaagde zich nooit realiseerde wat de gevolgen voor het meisje waren.

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio