© Joren De Weerdt

BMX-kampioene Sterre (7) blijkt hartpatiënte tijdens controle

Sterre van Gastel (7) uit Hemiksem is regerend Europees kampioen BMX. Tijdens de door de Wielerbond jaarlijks verplichte screening werden gaatjes in haar hart vastgesteld. Op 3 februari werd Sterre geopereerd en vandaag trapt ze weer rond.

Om een nieuwe vergunning aan te vragen, worden BMX’ers elk jaar gescreend bij de sportarts. Sterre, een van de jongste sterren van BMX-club De Molensprinters uit Massenhoven, ging begin januari tijdens de winterstop op controle. “De sportarts hoorde geruis op haar hart en verwees ons door naar de cardioloog”, vertelt papa Wesley van Gastel (35), zelf ook actief als BMX-renner en trainer. “Tuurlijk schrik je dan. Mijn vrouw had als kind hetzelfde meegemaakt, ook al is er geen bewezen genetisch verband.”

Tussen haar voorste kamers ontdekte de cardioloog twee gaatjes, die er tijdens de operatie in het UZ in Leuven zelfs vier bleken te zijn. “Sterre moest drie dagen in het ziekenhuis blijven. Via een haar lies hebben ze een soort ‘paraplu’ aangebracht om de gaatjes te dichten. Normaal moet alles binnen een halfjaar overgroeid zijn met eigen weefsel.”

Lees het hele verhaal in Gazet van Antwerpen - editie ZuidMeer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio