© Daniel Geeraerts

Parkeerboete voor lijkwagen aan kapel

Begrafenisondernemer Danny Ceulemans uit Sint-Katelijne-Waver is boos omdat hij in Mechelen een parkeerbon onder de ruitenwisser van zijn lijkwagen vond, terwijl die voor een kapel geparkeerd stond. Bij het parkeerbedrijf Vinci Park zijn ze onverbiddellijk.

“Het gaat me niet over die dertig euro die ik moet betalen. Maar we moeten ons werk toch kunnen doen. Waarvoor zou er anders een Cadillac-lijkwagen voor een kerk of kapel staan, dan voor een begrafenis of om een stoffelijk overschot te brengen of op te halen”, zegt hij.

Soepelheid

Aan de kapel van de zusters Norbertienen in Mechelen, waar zuster Augustina begraven werd, staat wel degelijk een bord dat aangeeft dat het om een zone gaat waar betalend parkeren geldt. Ceulemans betwist dat ook niet. “Maar in bepaalde gevallen zou men toch een beetje soepelheid aan de dag moeten kunnen leggen”, vindt hij.

“Elke bestuurder die een voertuig parkeert, wordt geacht zich naar de parkeermeter te begeven om een ticket te kopen”, luidt het bij Vinci Park. En, zo voegt men er aan toe, er is voor die wagen geen vrijstelling tot betalend parkeren in de binnenstad.

Lees het hele verhaal donderdag in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio