Casco woningen op Grote Markt binnenkort te koop

Print

Foto: dmvA-architecten

Mechelen - Uiterlijk eind april start de stad Mechelen met de verkoop op plan van zes casco units op de Grote Markt. De prijzen zijn vastgesteld. De woningen en commerciële ruimtes verrijzen op een site die decennia het stadsgezicht bij uitstek ontsierde.

De verkrotte panden op de hoek van de Frederik de Merode- met de Scheerstraat waren veel Mechelaars een doorn in het oog. Tot een gedeelte ervan in mei 2012 instortte en de stad overging tot de aankoop. Voor ruim een half miljoen euro werd ze eigenaar. Nu zal ze nog eens 1,5 miljoen euro exclusief btw pompen in een nieuwbouw. 

Tot 125 vierkante meter

Met de verkoop van zes casco units hoopt de stad ruim een miljoen van haar investeringen te recupereren. Dan nog kost het project Mechelen 1,2 miljoen. De gemeenteraad heeft dinsdag de verkoopprijzen voor het Huis van Lorreinen vastgesteld. De oppervlaktes van de eenheden variëren van gemiddeld 100 tot 125 vierkante meter. “De kandidaat-kopers kunnen units samenvoegen en naar eigen smaak inrichten omdat we ze casco afleveren”, zegt schepen van Stadsvernieuwing Greet Geypen (Open Vld).

Vanaf 165.000 euro

Van zodra de stad over een bouwvergunning beschikt, kan de stad starten met de verkoop. Mechelen verwacht de vergunning ten laatste eind april. De prijzen voor de units schommelen van 165.000 euro tot 205.000 euro exclusief btw. Enkel de prijs voor de kleinste ruimte van 36,5 vierkante meter valt gevoelig lager uit: 70.000 euro.

Lees het hele verhaal donderdag in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen   

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio