"Maak een speelmarkt van de roze woestijn"

Foto: Patrick Hattori

"Maak een speelmarkt van de roze woestijn"

Print
Mechelen - Gemeenteraadslid Johan De Vleeshouwer (sp.a) ijvert ervoor om iets te doen aan de uitstraling van de Veemarkt in Mechelen. Die is volgens hem te kil. Daarom stelt hij voor om er in de lente en de zomer bij wijze van proef tijdelijk spelprikkels te plaatsen.

Volgend jaar is het tien jaar geleden dat de Veemarkt opnieuw werd aangelegd. Na de Grote Markt was het destijds een van de eerste grote vernieuwingen in de Mechelse binnenstad. “De bekendste frituur van Mechelen moest samen met een tiental bomen plaatsmaken voor een roze woestijn. Een woestijn die me al jaren een kil gevoel geeft”, zegt Johan De Vleeshouwer.

Om zijn punt te maken, haalt hij een onderzoek van Samenlevingsopbouw uit 2012 aan. “De voornaamste conclusies waren onder andere dat de Veemarkt een kale vlakte is. Veel bewoners zijn niet tevreden over de herinrichting en betreuren dat al het groen werd verwijderd”, stelt het raadslid.

De Vleeshouwer lanceert een voorstel om na te gaan wat er kan verbeteren. “Maak een speelmarkt van de roze woestijn. Zo kan de stad nagaan hoe de buurt hierop reageert en of er wel degelijk nood is aan een socialere en groenere invulling van de Veemarkt.”  

Schepen van Jeugd Greet Geypen (Open Vld) staat niet weigerachtig tegenover het voorstel.

Lees het hele verhaal donderdag in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio