Nieuwe brandweerkazerne stapje dichterbij

De huidige brandweerkazerne in de Dageraadstraat heeft haar beste tijd gehad. Foto: Patrick Hattori

Nieuwe brandweerkazerne stapje dichterbij

Print
Mechelen - Tegen midden augustus moeten vijf kandidaat-investeerders een eerste ontwerp klaar hebben voor een nieuwe brandweerkazerne en een stadsmagazijn in Mechelen.

De stad stelt terreinen aan de Nekkerhal ter beschikking en wil het complex voor 25 jaar huren. “Wij hopen dat voor iets meer dan een miljoen per jaar te doen”, zegt schepen van Openbare Werken Bart De Nijn (N-VA). De prijs is bij de gunning een van de doorslaggevende elementen. “Goed voor 50 van de 100 punten. Voorts hechten wij ook belang aan de architecturale kwaliteit, de duurzaamheid van het gebouw en de investeringswaarde en financiering ervan”, legt de schepen uit.

Investering van 20 miljoen euro

De stad Mechelen raamt de investering voor de nieuwe kazerne en het magazijn op zo’n 20 miljoen euro. Dat kan volgens gemeenteraadslid Karel Geys (sp.a) goedkoper als de stad de bouw niet zou overlaten aan een investeringsgroep. “Ik vind het onbegrijpelijk dat voor de grootste investering deze bestuursperiode de raadsleden niet worden geïnformeerd over de kostprijs. Volgens mij kunnen we deze industriebouw makkelijk voor 5 miljoen euro minder bouwen”, stelt Geys. 

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio