© Staf De Lie

‘Oudste cafébazin van Vlaanderen’ sterft in haar zaak

Gaby Rul van café ‘De Sportduif’ op het Solft in Berendrecht, is gisterennamiddag overleden aan de gevolgen van een hersenbloeding. Iedereen zei dat zij met haar 86 de oudste herbergierster van Vlaanderen was.

Staf De Lie

Tijdens het voorbije weekend vierde deze kranige vrouw nog haar verjaardag met vrienden, klanten en kennissen. Tapkast en biljart stonden vol bloemen, wijnflessen, champagne en geschenken. Iedereen zei dat de waardin gemakkelijk de negentig en waarom niet de honderd zou halen. “Wees toch maar voorzichtig, want ge zijt al een paar keer in ’t ziekenhuis gesukkeld na een valpartij”, zei vriendin Karin Wouters nog toen de glazen geheven werden. Uitgerekend Karin vond Gaby dinsdagmorgen in het café, waar zij maandagavond de hersenbloeding opliep. In het ziekenhuis konden ze de cafébazin niet meer redden.

Gaby Rul was een gekende figuur in de Polder. Zij sprak nog het onvervalste ‘Bendregts’ en had het dorpscafé meer dan 60 jaar geleden overgenomen van de Berendrechtse herbergier Peer Guns en diens vrouw Wis (alias Lewis de Krekel).

Lees donderdag het hele verhaal in Gazet van Antwerpen - editie Noord

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio