© Dirk Vertommen

“Stop met mij het mucomeisje te noemen”

Michelle Geudens (24) uit Lille neemt CittA Kempen mee op een persoonlijke tocht door de regio, langs plaatsjes die voor haar een speciale betekenis hebben.

De vrolijke Michelle Geudens haalde de voorbije jaren vaak het nieuws en niet altijd op een leuke manier. In 2009 verloor ze haar tweelingzus Claire aan mucoviscidose, de taaislijmziekte die ook Michelle trof. Dankzij twee nieuwe donorlongen kreeg Michelle een nieuwe kans. Die grijpt ze met beide handen. “Soms noemen ze mij ‘het mucomeisje’. Dat ben ik beu. Ik ben niet het gezicht van een ziekte, ik ben gewoon Michelle en wil leven voor de volle honderd procent.”

“Het was heel moeilijk na de dood van Claire, maar ik heb op een bepaald moment beslist dat ik alles uit het leven wil halen wat erin zit. Het zou veel gemakkelijker zijn moest ik niet gaan werken, maar ik ben zelfstandige geworden omdat ik mijn dromen wil najagen. Al heeft het nemen van die ­beslissing me ook wel wat tijd gekost. Wanneer je na jaren ziekte plots gezond bent, moet je ook wel gaan nadenken over dingen waar je nooit mee bent bezig geweest. Het is zoals de Lotto winnen. Ineens heb je dat miljoen euro op je rekening en wat ga je dan doen? Maar na een tijd heb ik beslist om mijn leven echt in handen te nemen. Ik ben een cursus visagiste gaan volgen en ben beginnen te sporten. Dat was niet de gemakkelijkste weg, maar wel de beste tot nu toe denk ik.”

Lees zaterdag haar hele verhaal in CittA Kempen, gratis bij Gazet van Antwerpen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio