Groen Deurne dient voorstel in om rondpunt aan te leggen aan Eksterlaar

Discussie verkeerssituatie Eksterlaar laait op

Een rondpunt op het kruispunt van de Mortselsesteenweg en de Eksterlaar en voet- en fietspaden Dat is het voorstel dat Walter Verbruggen (Groen) vandaag indient op de Deurnse districtsraad. “Te vroeg”, reageert districtsschepen Tjerk Sekeris (N-VA). “We moeten het bouwproject Eksterlaar afwachten.”

jan stassijns

Het kruispunt van de Mortselsesteenweg en de Eksterlaar in Deurne is al jaren het onderwerp van discussie. Dat de verkeerssituatie er beter en vooral veiliger moet, daar is iedereen het wel over eens. Al zijn de meningen over wanneer dat kan gebeuren erg verdeeld. Nu de plannen voor het bouwproject Eksterlaar concreet worden, ziet oppositiepartij Groen een opportuniteit om de verkeerssituatie snel aan te pakken. Daarom dient Walter Verbruggen (Groen) vanavond een voorstel tot beslissing in op de Deurnse districtsraad.

“Wij vragen om een rondpunt aan te leggen op het kruispunt, voor het bouwproject Eksterlaar van start gaat”, vertelt Verbruggen. “Door de afbraak van de twee huizen op de Eksterlaar, tegenover de Mortselsesteenweg, is er veel plaats vrijgekomen. Plaats die er voordien niet was en die een mogelijkheid biedt om de verkeerssituatie drastisch te verbeteren. We moeten dus niet te lang meer wachten, want dan gaat die vrijgekomen ruimte misschien opnieuw verloren.” Verbruggen pleit ook voor de aanleg van comfortabele fietspaden op het deel Eksterlaar richting Borsbeek. “Dat zal de situatie duidelijker en vooral veiliger maken voor alle weggebruikers”, besluit Verbruggen. “We vragen dan ook om de nodige budgetten te voorzien bij de volgende budgetwijziging dit voorjaar.”

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio