© JB

Site Cash Fresh wordt geen speelterrein

De site Cash-Fresh, naast de watertoren in hartje centrum was onderwerp van vragen door de oppositiepartijen Groen en Vlaams Belang. Vooral het VB was niet akkoord met het volbouwen, zij willen er een speelterrein.

Jan Boey

Kevin Eeraerts (VB) pleitte ervoor een stuk van de open ruimte op deze site in te vullen als speelruimte voor kinderen en jongeren in hartje centrum. “Financieel is volbouwen beter en passeert de gemeente langs de kassa, maar is dat de goede oplossing?”, vroeg hij zich af. Schepen voor ruimtelijke ordening Tinneke Huyghe (CD&V) zei dat Iva Innova, die het gebied gaat ontwikkelen, streeft naar een maximale ruimtelijk-maatschappelijke kwaliteit van het project. “Hier speelterrein van maken zou een schandalig dure oplossing zijn en onverantwoord. Bovendien zijn er op loopafstand heel wat speelruimten. Aan dit zeer drukke kruispunt zou een speelruimte ook onverantwoord en onveilig zijn.”

Groen-raadslid Siska Briffa hoopte dat het bestuur gaat voor een zo origineel mogelijke invulling. “Een ondergrondse parking, extra groene omgeving, kangoeroewoningen of woningen voor jonge gezinnen die betaalbaar zijn, enz.”. Schepen Tinnekel Huyghe antwoordde dat zoals nu is voorzien er wel degelijk plaats is voor een zogenaamde doorwaadbaarheid van het gebied of extra openbaar domein en groenvoorziening.. Het groen-raadslid kon zich in deze intenties wel vinden: “Deze lap grond is te duur om er niets mee doen, het moet dan ook ontwikkeld worden”.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio