© JB

Turfsteeg en Vaartstraat kampen met wateroverlast

Het gebied Turfsteeg en Vaartstraat heeft regelmatig te kampen met wateroverlast. De bewoners wijzen met de vinger in de richting van de projectontwikkelaar en de gemeente. Het Vlaams Belang vroeg op de raad aan de burgemeester wat de gemeente er mee doet.

In 2000 hebben OVAM, de gemeente, de provincie Antwerpen, de nv Waterwegen en Zeekanaal en de provinciale ontwikkelingsmaatschappij (POM) een samenwerking met een privé-ontwikkelaar opgezet om dit gebied te ontwikkelen. De gevoelige waterhuishouding werd in kaart gebracht. “Ik stel vast dat aan het achterste deel van de Vaarstraat er bijna constant moet gepompt worden en recent lopen de kelders in diezelfde Vaartstraat en Turfsteeg regelmatig onder. Bewoners deden inmiddels hun beklag bij Pidpa, Hidrorio gemeente en de firma Deckx. Welke kant kiest de gemeente in dit verhaal”, vroege Kevin Eeraerts (VB) zich af.

Burgemeester Eddy Bevers verduidelijkt dat het verleggen van waterlopen en het aanleggen van waterbuffers in fases verloopt, in het kader van de verdere invulling van het terrein. “Die ontwikkeling is zowat tien jaar bezig en gezien de recente wateroverlast is door de dienst Waterbeleid van de provincie Antwerpen nu een bijkomende studie opgestart rond de waterbuffering in dit gebied. De oorzaak van de recente wateroverlast kan niet eenduidig worden vastgelegd.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio