© DBA

© Twitter: @Pinkpopfest

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Urbanus speelt op Pinkpop

Niet enkel Foo Fighters, Pharrell Williams en de Belgen van Oscar and the Wolf maken op zondag 14 juni hun opwachting op het Nederlandse festival Pinkpop. Ze worden geflankeerd door niemand minder dan Urbanus, die samen met de Brusselse rockgroep De Fanfaar optreedt.

rdc

Pinkpop vindt dit jaar plaats van 12 tot 14 juni, twee weken vroeger dan Rock Werchter (25-28 juni), waardoor heel wat internationale acts zoals op beide festivals te zien zijn, denk maar aan Elbow, Muse en Counting Crows. Robbie Williams en Anouk zullen dan weer optreden op TW Classic (4 juli).

Een opvallende naam op de affiche van Pinkpop 2015, is die van Urbanus. Hij zal op zondag 14 juni met De Fanfaar optreden in Landgraaf. Dat heeft de organisatie woensdag bekendgemaakt tijdens de jaarlijkse persvoorstelling in de Amsterdamse concertzaal Paradiso.

Organisator Jan Smeets kondigde tijdens de persvoorstelling nog aan dat de bierprijs hetzelfde blijft dit jaar en dat het festival elke dag een uur langer zal duren.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Pinkpop vindt normaal gezien plaats tijdens het pinksterweekend. Maar het is al de vierde keer dat hiervan wordt afgeweken omdat Pinksteren te vroeg valt. Festivaltickets voor Pinkpop zijn te koop vanaf zaterdag.