Aanranding autistische stiefkleindochter bezorgt man drie jaar met uitstel

Foto: Gil Placquet

Aanranding autistische stiefkleindochter bezorgt man drie jaar met uitstel

Print
Mechelen -

De correctionele rechtbank van Mechelen heeft een man veroordeeld tot 3 jaar met uitstel omdat hij de kleindochter van zijn toenmalige echtgenote heeft aangerand. De man moet niet naar de cel als hij de begeleiding voor zijn seksuele problematiek verderzet.

De man noemde het meisje dat op het moment van de feiten 9 jaar was, zijn lievelingskleindochter. Toen ze op bezoek kwam bij hem en zijn vrouw, werkten ze altijd samen in de kelder die de man als werkplaats gebruikte. Daar werd het meisje blootgesteld aan pornofilms, vroeg hij of hij eens mocht voelen of ze al schaamhaar had, en om zijn erectie te meten.

Ook ging ‘opi’ altijd mee in de badkamer nadat het meisje gedoucht had, om haar af te drogen. Toen het meisje, dat autistisch is, tijdens een sessie aan haar psychologe vertelde dat ze haar ‘opi’ soms moest aanraken, kwamen de feiten aan het licht.

De man ontkende de feiten eerst maar gaf uiteindelijk toe, al sprak hij over “seksuele opvoeding in de praktijk”. De man vroeg een opschorting van straf omdat hij vond al genoeg gestraft te zijn. Zijn vrouw heeft hem verlaten, zijn zoon spreekt niet meer tegen hem en het hele dorp bekijkt hem met misprijzen.

Toch oordeelde de rechter dat de man een straf moest krijgen, maar dat een straf met uitstel volstaat, op voorwaarde dat de man zijn begeleiding verderzet. Elk contact met minderjarigen is bovendien verboden.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio