Gennez wil Mechelse markthal als antwoord op Uplace

De Oude Vleeshalle in Mechelen. Foto: Joren De Weerdt

Gennez wil Mechelse markthal als antwoord op Uplace

Print
Mechelen - Gemeenteraadslid Caroline Gennez (sp.a) zet een opvallend project op de politieke agenda: de Oude Vleeshalle omvormen tot markthal als antwoord op Uplace. Jan Smets van Mechelen Blogt lanceerde recent het voorstel voor zo’n hal.

Een kleine maand geleden berichtte onze krant dat het monument in de Huidevettersstraat al een jaar op zoek is naar een nieuwe eigenaar. Het nieuws inspireerde Mechelen-fan en blogger Jan Smets tot een origineel idee: er een markthal van maken naar buitenlands model.

Caroline Gennez stelt nu voor om de oude vleeshalle een winkel- en horecabestemming te geven. “In plaats van dat de partijen in de Vlaamse regering megalomane shoppingscentra als Uplace goedkeuren, investeert men beter - samen met lokale overheden en private partners - in de winkelbeleving in onze lokale stadskernen,” stelt ze.

De sp.a-politica is ervan overtuigd dat de stad het voortouw kan nemen in zo’n herbestemming. “Met behulp van de Vlaamse Erfgoedkluis kan ze privé-investeerders aantrekken voor de exploitatie”, zegt Gennez. Via een rollend investeringsfonds voor onroerend erfgoed kan Mechelen ermee voor zorgen dat de publieke waarde van het patrimonium niet verloren gaat.  

Lees het hele verhaal dinsdag in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio