Acht doden na schietpartij Tsjechisch restaurant

Print
Zeven mensen zijn dinsdagmiddag doodgeschoten door een 60-jarige schutter in een restaurant in het oosten van Tsjechië. De schutter is eveneens om het leven gekomen.

De schutter opende het vuur in een restaurant in Uhersky Brod, in het oosten van Tsjechië op zo'n 320 kilometer van hoofdstad Praag. Dat heeft de Tsjechische minister van Binnenlandse Zaken, Milan Chovanec, meegedeeld. De openbare zender CT had het eerst over negen doden.

Eerder had woordvoerder Pavel Benedikt Stransky van de politie gezegd dat de dader was overmeesterd, maar de schutter blijkt nu ook overleden. In welke omstandigheden dat gebeurde, is nog onduidelijk. 

Op het moment van de schietpartij telde restaurant Druzba (Vriendschap, red.) een twintigtal klanten. De schutter was onmiddellijk nadat hij het restaurant was binnengekomen, beginnen schieten. Hij loste tot 25 schoten. Volgens de burgemeester van Uhersky Brod had de man mogelijk 2 vuurwapens. Er zijn ook berichten dat de man net voor de schietpartij een tv-station zou hebben opgebeld. 

Geestesgestoord

Hij was afkomstig uit het dorp zelf en was vermoedelijk geestesgestoord. Volgens minister van Binnenlandse Zaken, Milan Chovanec gaat het dus hoogstwaarschijnlijk niet om een terroristische aanslag. 

Nu in het nieuws