© © Hendrik De Rycke

‘Keizer van de wegwijzer’ Glenn Janssens koopt straf af

In de zaak rond de fraude bij de Lokerse signalisatiefirma Janssens hebben 12 van de 13 beklaagden, onder wie Glenn Janssens, hun straf afgekocht.

In de zaak rond de fraude bij de Lokerse signalisatiefirma Janssens hebben 12 van de 13 beklaagden, onder wie hoofdverdachte Glenn Janssens, een minnelijke schikking getroffen zodat ze niet langer vervolgd worden. Dat heeft het openbaar ministerie dinsdag bekendgemaakt bij de behandeling van de zaak voor de correctionele rechtbank van Dendermonde. Alleen de Mechelse schepen Leo Stevens heeft geen minnelijke schikking gesloten.

Het hof bevestigde de ‘verruimde minnelijke schikking’, waarna de zaak tegen Leo Stevens van start ging.

De feiten waarvoor de beklaagden zich moesten verantwoorden, gebeurden in de periode tussen 2004 en 2007. De zaak kwam aan het licht in mei 2007. Er waren aanwijzingen dat verschillende signalisatiebedrijven openbare aanbestedingen manipuleerden door hun offertes op elkaar af te stemmen. Er werden onder meer huiszoekingen uitgevoerd op de hoofdzetel van Group Janssens in Lokeren.

In oktober 2007 werd na nieuwe huiszoekingen ook de Mechelse schepen Leo Stevens in verdenking gesteld, omdat hij zich zou hebben laten omkopen.

Glenn Janssens, de topman van Group Janssens en de ex van Ilse De Meulemeester, zat enkele weken in de cel op verdenking van corruptie, fraude met overheidopdrachten, valsheid in geschrifte, oplichting en lidmaatschap van een criminele organisatie. De verdediging van Janssens heeft altijd verklaard dat er geen sprake is van omkoping of prijsafspraken met andere bedrijven in de sector van de signalisatie.

Behalve Glenn Janssens, Stevens en het bedrijf van Janssens, moesten ook de toplui van drie concurrerende signalisatiebedrijven zich verantwoorden voor de correctionele rechtbank.

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio