© Foto - GVA

De Lijn verhoogt tarieven

Ondanks de besparingen die de Lijn treft en de verhoging van de tarieven, blijft de gemeente Laakdal nog steeds voor 40 % tussenkomen in deze kosten.

Stefan Helsen

“Ondanks deze ferme stijging van de tarieven kunnen we in Laakdal toch ons derdebetalerssyteem behouden”, belooft schepen van mobiliteit Frank Sels (sp.a). “Bij de opstelling van de begroting hadden wij immers al rekening gehouden met de blinde besparingsdrang van Vlaanderen!”

Vanaf 1 februari heeft de Lijn haar tarieven grondig gewijzigd. In vergelijking met de prijzen van de abonnementen van 2014 komt dit neer op de volgende prijzen:

Buzzy Pazz wordt 6,56 % duurder (van 183 € naar 195 €)Omnipas wordt 18,07 % duurder (van 249 € naar 294 €)Abonnement verhoogde tegemoetkoming wordt 31,79 % duurder (van 38 € naar 50 €)

Verder wordt per 1 september het gratis vervoer voor senioren 65+ afgeschaft en vervangen door een jaarabonnement van 50 €.

Frank: “Voor ouders die een Buzzy Pazz of Omnipas willen aankopen of verlengen in september is er dus toch nog goed nieuws. Voor een Buzzy Pazz van een jaar bespaar je immers al 78 euro, voor een Omnipas van een jaar zelfs 117 euro.”

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio