Thorgan Hazard verlaat Chelsea definitief

Foto: EPA

Thorgan Hazard verlaat Chelsea definitief

Print

De kans dat Thorgan en Eden Hazard ooit samen in het eerste elftal van Chelsea zullen spelen, is weer wat kleiner geworden. De jongste van de broertjes Hazard verlaat immers de Londense club definitief. Volgens het Duitse Bild is er zo'n 8 miljoen euro gemoeid met de overgang van de Hazard, al bedong de Engelse club wel nog een terugkoopclausule ...

Chelsea kocht Thorgan Hazard (21) in 2012 maar leende hem meteen weer uit aan zijn toenmalige club, Zulte Waregem. Deze zomer stalden The Blues hem bij het Duitse Borussia Mönchengladbach en daar voelde hij zich steeds beter in zijn sas. Hij maakte er dan ook geen geheim van om langer bij Gladbach te willen blijven en vandaag tekende hij een contract tot 2020.

Chelsea nog te vroeg

‘Ik denk dat Borussia de juiste club is voor mij om te blijven groeien. Het is nog te vroeg om te spelen voor Chelsea', vertelt Hazard, die zo verwijst naar de terugkoopclausule die Chelsea heeft bedongen. 'De club ligt ook niet ver van mijn geboorteland, en er zijn veel fans die me goed ondersteunen. Kortom, een goede club, een goede coach, dit is de plek waar ik me wil ontwikkelen.’

‘Net als mijn broer Eden teken ik een nieuw contract. Ik denk dat mijn familie daar blij mee is, het is goed dat we ons volop kunnen concentreren op het voetbal. Een Europees ticket afdwingen met de club is nu mijn eerste doel. Momenteel staan we derde in de Bundesliga en het zou geweldig zijn als we deze plaats kunnen behouden, maar de weg is nog lang', besluit Hazard.

‘Thorgan Hazard heeft in de afgelopen maanden getoond wat voor een talent hij is. We zijn dan ook verheugd dat we erin geslaagd zijn om hem definitief vast te leggen en dat hij besloten heeft dat hij de komende jaren bij Borussia wil spelen’, vertelt sportief directeur Max Eberl.

Dit seizoen startte hij vijf keer in de basis en scoorde hij al één keer in de Bundesliga.

 

 

Meer sportnieuws