Mangévie: lunchzaakje in ouderlijk huis

Print

Evi Backeljau in haar gezellige Mangévie. Foto: Dirk Kerstens

Merksem -

Ze zijn nog geen twee jaar open, en nu al een vaste waarde in Merksem. Lunchzaak Mangévie in de Eugeen Meeusstraat is een succes. “Van twee tafels evolueerden we naar een heuse lunchzaak”, zegt uitbaatster Evi Backeljau.

In april 2013 startte Evi Backeljau een broodjeszaak in haar ouderlijk huis. Wat begon met twee tafeltjes, evolueerde al snel tot een heuse lunchzaak. “Die tafeltjes zaten altijd vol. Al snel kwamen er tafels bij”, vertelt ze. “Uiteindelijk hebben we zelfs muren gesloopt om ook de garage te kunnen gebruiken als eetplek. Mijn ouders hebben hun garage moeten afstaan, maar dat vonden ze niet zo erg. Ze hebben het voordeel dat ze altijd een broodje kunnen komen eten.”

“Binnenkort gaan we één avond per maand een afterwork organiseren voor bedrijven. Daarnaast hopen we ook één avond per maand van onze lunchzaak een volwaardig restaurant te maken, met een vast menu.”

Tweede zaak?

Hoe de toekomst eruitziet, is nog niet duidelijk, maar Evi is optimistisch. “Deze zaak uitbreiden is niet de bedoeling. Ik wil het gezellig houden. Vijftien tafeltjes is meer dan genoeg. Ik blijf ook mijn catering ’s avonds en in het weekend doen. Het moet leuk blijven. Ik wil ook mijn ouders niet tot last zijn. Maar als alles zo goed blijft gaan als nu, komt er misschien ooit wel een tweede zaak, op een andere locatie.”

Mangévie is open van maandag tot vrijdag van 7 tot 14.30u. Eugeen Meeusstraat 126, Merksem.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio