© BELGA

Charleroi gaat winnen bij Oostende

Charleroi blijft meedoen voor een plek in Play-Off I. De Zebra’s gingen met 1-3 winnen op het veld van KV Oostende en komen weer op gelijke hoogte met RC Genk.

JVH

VIDEO. Bekijk de samenvatting

KV Oostende

Charleroi

De eerste helft in Oostende was zeker niet slecht. Er waren namelijk enkele kansen voor beide ploegen. Knowledge Musona kreeg tot tweemaal toe een uitstekende kans bij de Kustboys maar kan niet scoren. Musona zag de 1-0 stranden op de paal.

KVO-doelman Didier Ovono hield Charleroi daarna tot driemaal toe van een doelpunt. Hij pakte uit met enkele mooie reddingen op pogingen van onder andere Sébastien Dewaest en Clément Tainmont.

Kebano verlost Charleroi

Na rust raakte Oostende opnieuw de paal, deze keer via een poging van Elimane Coulibaly. Op het uur trof Charleroi dan toch raak. De ingevallen Enes Saglik dwong Ovono tot een redding, Steeven Willems kon de bal opnieuw voorbrengen naar de tweede paal. Daar stond Neeskens Kebano, die zijn zevende van het seizoen tegen de touwen kopte.

Enkele minuten later stond het al 0-2. Cédric Fauré sleepte een corner uit de brand. Via Tainmont kwam de bal bij Sebastien Dewaest, die het leer onhoudbaar in doel knalde. Een kwartier voor tijd bracht een doelpunt van Musona de spanning terug, maar in de extra tijd kreeg Charleroi een penalty. Kebano faalde niet en zette de 1-3 eindstand op het bord.

MEER OVER jupiler-pro-league-matchverslag