© BELGA

Westerlo zwaar onderuit in Kortrijk: 6-0

KV Kortrijk had iets goed te maken na het verlies tegen Waasland-Beveren. Westerlo was het kind van de rekening en kreeg een 6-0 pandoering om de oren. Ivan Santini scoorde liefst vier keer voor de Kerels.

JVH

VIDEO. Bekijk de samenvatting

KV Kortrijk

Westerlo

Westerlo kon gedurende een vijftal minuten de thuisploeg tegen het eigen doel drukken, maar voor de rest was Kortrijk in de eerste helft baas. Na een kwartier stond doelman Koen Van Langendonck nog in de weg bij een schot van Ivan Santini, twee minuten later was het wel raak voor de spits. Santini kopte de 1-0 fijntjes voorbij de Westerlo-doelman, en dat ondanks dat hij vastgehouden werd.

Na een klein halfuur was Santini daar opnieuw. Een knappe actie van Zarko Tomasevic leverde een uitstekende voorzet op richting Santini. Die devieerde zijn tweede goal van de match tegen de netten. Nog voor rust werd het 3-0. Deze keer was Teddy Chevalier de afmaker. Via Van Langendonck en de paal verdween de bal in doel.

Santini en Chevalier heersen

Westerlo-coach Harm van Veldhoven hield zijn spelers uit de kleedkamer maar ook na de pauze konden de Kempenaars geen vuist maken. Santini zette zijn geweldige match gewoon door met zijn derde van de avond, op aangeven van Chevalier. De Kerels bleven kansen creëren en een kwartier voor tijd stond de 5-0 op het bord. Santini trof voor de vierde keer raak, zij het met een gelukje.

De lijdensweg van Westerlo was nog niet voorbij. Vrijwel meteen na de 5-0 stond het al 6-0. Chevalier sneed naar binnen en trapte laag in de korte hoek zijn tweede van de avond binnen. Afgang voor de Kempenaars.