© BELGA

Cercle Brugge pakt met negen spelers punt tegen Zulte

Cercle Brugge heeft in eigen huis een 0-2 achterstand tegen Zulte Waregem omgebogen in een 2-2 gelijkspel. De bezoekers beëindigden de wedstrijd met negen spelers. De comeback is ongetwijfeld een morele opsteker voor groen-zwart, maar Cercle miste een unieke kans om de volle buit in eigen huis te houden.

jvh

Cercle Brugge kon in eigen huis op geen enkel moment in de eerste helft een vuist maken. Bovendien vergat het na een twintigtal minuten Jesper Jorgensen te dekken. De Deen twijfelde niet en trapte Zulte op voorsprong. Cercle Brugge kon daar niets tegen inbrengen en kwam enkele keren goed weg met dank aan een alweer uitstekende Werner, maar op slag van rust verdubbelde Kaya met wat geluk toch de score. Toch moest Dury vloeken in de kleedkamer, want Cordaro werd wel héél streng uitgesloten na een tackle op D’Haene.

VIDEO. Bekijk de samenvatting

Cercle Brugge

Zulte Waregem

De thuisploeg putte duidelijk motivatie uit die rode kaart en begon sterk aan de tweede helft. Zulte Waregem geraakte niet meer in zijn spel. Toch was het wachten tot 20 minuten voor tijd, tot Kabananga de aansluitingstreffer kon scoren. Vijf minuten later ging de bal op de stip na een overtreding op diezelfde Kabananga. De verguisde Richie Sukuta-Pasu faalde niet en zette de gelijkmaker op het bord. Tien minuten voor tijd kon een gefrustreerde Skulason bovendien gaan douchen na een slag aan Cornelis. Cercle Brugge drukte en had de winning goal aan de voet, maar de vereniging kreeg de bal niet meer tegen de netten.

Groen-zwart pakt zo een hoopgevend puntje en wipt over Moeskroen naar een veilige 14de plaats in het klassement, Zulte Waregem blijft gefrustreerd achter in de buik van het klassement en mag zich al opmaken voor Play-off 2.

MEER OVER jupiler-pro-league-matchverslag

MEER OVER VOETBAL