© GMAX

© GMAX

© GMAX

© GMAX

© GMAX

© GMAX

1 / 6
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

FCO Beerschot-Wilrijk - Leopoldsburg 1-1

Onverwacht puntenverlies voor Beerschot-Wilrijk

In een wedstrijd waarin het voor Beerschot-Wilrijk vaak net niet werd en waarin veel misliep, leden de Mannekens onverwacht puntenverlies tegen een moedig Leopoldsburg. Door de nederlaag van Pelt loopt men toch verder uit tot vijf punten.

HF

Er was nog geen minuut gespeeld toen spits Muñoz-Herrera in botsing kwam met doelman Frederix. De Spanjaard kon niet verder en moest afgevoerd worden. Davy De Beule kwam hem vervangen.

Door de afwezigheid van Daal en Muñoz-Herrera miste Beerschot-Wilrijk plots lengte en aanspeelpunten in de aanval. Het samenspel verliep slordig waardoor de thuisploeg niet tot vlotte combinaties kwam en al evenmin tot kansen. Het was integendeel Leopoldsburg dat na alweer slordig verdedigen van de thuisploeg, via een afstandsschot van Smeets op voorsprong klom.

De thuisploeg wou die scheve situatie nog voor de rust rechtzetten. Snoeys kopte na hoekschop tegen de paal en Dermaut kwam na een lage voorzet van Schaessens centimeters te kort. Ruststand: 0-1.

Zoals kon verwacht worden, zette Beerschot-Wilrijk na de rust onmiddellijk druk, maar reële kansen bleven uit. Erger nog, na 68 minuten incasseerde Davy De Beule zijn tweede gele kaart, waardoor de thuisploeg met tien tegen elf verder moest. De gasten verdedigde hun voorsprong met alles wat ze in huis hadden. Dat kostte De Lande zelfs een rode kaart in de 79ste minuut.

Vijf minuten voor tijd kon Nicot na een gezamenlijke inspanning met Pietermaat de bal voor doel brengen waar Meeus aan de tweede paal de gelijkmaker lukte. Ondanks een waanzinnig slotoffensief van Beerschot-Wilrijk wist Leopoldsburg een puntje te redden.

Doelpunten: 35' Smeets 0-1, 85' Meeus 1-1.

MEER OVER K. Beerschot V.A.