© BELGA

© BELGA

© VDB

© VDB

© VDB

© VDB

© VDB

© VDB

© VDB

© BELGA

1 / 10
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Superieur Asse-Lennik overklast zwak Antwerpen in bekerfinale

Antwerpen is er niet in gelukt om voor het tweede jaar op rij de beker te pakken. In eigen stad, voor een met 14 000 toeschouwers volgepakte Antwerpse Sportpaleis, botste het op een Asse-Lennik dat in alle geledingen de betere was en onder impuls van een amper af te stoppen Overbeeke vlot met 0-3 de beker pakte.

mabe

De start van de wedstrijd was allesbehalve hoogstaand, zeker wat Antwerpen betrof. Ze zetten zo de toon voor de rest van de wedstrijd waarin de bekerhouder er nog amper aan te pas kwam. De sinjoren misten hun eerste vier opslagen zodat Asse-Lennik probleemloos uitliep tot 4-8. Als nadien Van Rekom, Moreau en Van Walle regelmatig aanvallend in de fout gingen, liep Asse-Lennik zelfs weg tot 5-13. Moment waarop Asse-Lennik enkele foutjes begon te maken en zcoach Devoghel zijn toevlucht diende te zoeken in twee time-outs. Baetens knalde de 1-0 tegen de grond.

Antwerpen startte het best in set twee (3-1), maar Overbeeke met enkele listige aanvallen en Diefenbach vanaf de opslaglijn zorgden voor de 5-8. Antwerpen zakte verder weg en Asse-Lennik, waar een sterke Overbeeke de nodige steun kreeg van een blokkerend uitmuntende Diefenbach stoomde in geen tijd naar 7-16. Antwerpen , met Jorna in plaats van een bleke Van Rekom, leek bij enkele Asse-Lennik foutjes iets dichterbij te komen, maar het maakte te veel fouten en was aanvallend te weinig bij de les om tweede setverlies te voorkomen. Een niet af te stopen Overbeeke zette met drie punten op rij de 0-2 op het bord.

In een dramatische derde set moest Depovere nog proberen de meubelen te redden, maar Asse-Lennik liet zijn prooi niet meer los en degradeerde Antwerpen tot een meeloper.

Setstanden: 20-25, 17-25, 9-25.